Ημεριδα με θεμα "Παιδι,Διαδικτυο και ηλεκτρονικοσ εκφοβισμοσ(cyberbulling) μεσω τησ εικονασ ,τι ειναι χρησιμο να ξερουν οι γονεισ και εκπαιδευτικοι".

Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 00:00

            Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων και Βιντεοληπτών Ν.Μαγνησίας (ΣΕΦΩΒΙΜ)  με την υποστήριξη της Ι.Μητρόπολεως Δημητριάδος και Αλμυρού ,διοργανώνει την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 6.00μμ στην μεγάλη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Μητρόπολης στα Μελισσιάτικα ,ημερίδα με θέμα "Παιδί,Διαδίκτυο και ηλεκτρονικός εκφοβισμός(cyberbulling) μέσω της εικόνας ,τι ειναι χρήσιμο να ξέρουν οι γονείς και εκπαιδευτικοι".
            Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται μορφές συμπεριφορών στους εφήβους που σχετίζονται με τη δυσλειτουργική και επιβλαβή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και είναι γνωστές  ως «ηλεκτρονικός εκφοβισμός». Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός  αφορά σκόπιμες, επαναλαμβανόμενες και εχθρικές συμπεριφορές που έχουν σκοπό να βλάψουν του άλλους. Οι συμπεριφορές αυτές μεθοδεύονται μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων και διαδικτυακών μέσων όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μηνύματα κειμένου, οι φωτογραφίες ,οι μαγνητοσκοπήσεις.
            Ομιλητες της ημερίδας  ειναι η  Χριστίνα Ρούση-Βέργου ψυχολόγος και διδάκτορας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Γεώργιος Ντιζές αστυνόμος 'Α   της υποδιέυθυνσης Ασφάλειας Βόλου,σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος.
            Ο Γεώργιος Ντιζές θα εστιάσει κυρίως γύρω από τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, τις διάφορες περιπτώσεις ηλεκτρονικου εκφοβισμού και απάτης κυρίως γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και διακίνησης της πληρόφορίας όπως εικόνα,μαγνητοσκοπήσεις κλπ που έχουνε παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό στην υπηρεσία του,καθως και τον τρόπο που λειτουργεί.
            Η Χριστίνα Ρούση-Βέργου θα μιλήσει για τα θέματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες και στην έκταση του ηλεκτρονικού εκφοβισμού, καθώς και στις επιπτώσεις του, ενώ με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τη σχετική έρευνα προτείνονται κατευθυντήριες γραμμές συμβουλευτικής παρέμβασης τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Οι στρατηγικές παρέμβασης που θα συζητηθούν αφορούν σε επίπεδα πρόληψης και αντιμετώπισης, τόσο στο οικογενειακό πλαίσιο όσο και στη σχολική κοινότητα.
            Στο τέλος κάθε εισήγησης θα υπάρχει χρόνος για να λυθούνε τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.Το βίντεο της ημερίδας ειναι το https://www.youtube.com/watch?v=GahGpGqOkZc